Home Hus og have Luft til luft og luft til vand varmepumper til ethvert behov hos NovaSolar
Hus og have

Luft til luft og luft til vand varmepumper til ethvert behov hos NovaSolar

Varmepumper er blevet utroligt populære det senest årti, hvilket skyldes en lang række forskellige faktorer. En af de vigtigste faktorer hos danskerne er uden tvivl de store økonomiske besparelser, der går hånd i hånd med miljøvenligheden. Hvis du vælger luft til luft og luft til vand varmepumper, så er du nu garanteret en af de mest effektive varmekilder, der kan købes for penge. Men hvor bruger man egentlig varmepumper til – mere specifikt?

Til huset

Luft til luft og luft til vand varmepumper nyder i dag en kæmpe popularitet hos de danske villaejere. Dette skyldes nemlig, at størstedelen af de danske villaer oftest også har en privat have. Dette gør villaerne perfekte til varmepumper, idet det naturligvis kræver at man har lidt ekstra plads til selve anlægget. Med både luft til luft og luft til vand varmepumper gælder det nemlig, at man skal have en udendørs enhed installeret udenfor, der kan hente luft ind i deres systemer. Især luft til vand modellerne er velegnede til villaer og huse, idet man jo typisk vil være tilsluttet det lokale fjernvarme anlæg.

Til sommerhuset

Luft til luft og luft til vand varmepumper er efterhånden ikke et ualmindeligt syn i de mange danske sommerhuse – og her er det især luft til luft varmepumper, der er populære. Dette skyldes naturligvis, at flertallet af sommerhuse ikke er tilsluttet fjernvarmenettet. Ved at vælge en luft til luft varmepumpe til dit sommerhus, så er du nu garanteret et dejligt lunt sommerhus på selv de køligste sommeraftener – og endda også om vinteren.

Til erhvervslokaler

På fuldstændigt samme måde som hos privatboliger, så er der også en vis logik i at benytte luft til luft og luft til vand varmepumper til at opvarme erhvervslokaler. Der kunne f.eks. være tale om en industribygning med grønne arealer, hvor man jo netop har plads til et varmepumpe anlæg. Virksomhederne er jo en af de helt skyldige, når det kommer til udledningen af CO2. Der er derfor nok en vis ræson i at håndtere en virksomheds opvarmningsbehov via en langt mere miljørigtig varmekilde.

Hvordan fungerer luft til luft og luft til vand varmepumper

Man kan på mange måder sige, at både luft til luft og luft til vand varmepumper har meget til fælles med et klimaanlæg – blot omvendt. Enhver varmepumpe fungerer først og fremmest ved at hente varme fra enten luft, vand eller jord via dens varmevekslingssystem. Varmepumpens varmevekslingssystem indeholder et kølemiddel med et meget lavt kogepunkt – faktisk langt under 0 grader. Når den ”varme” luft så kommer i kontakt med kølevæsken, så vil denne nu opvarmes – og hernæst vil varmen fordeles ud i din boligs varmesystem. Og det bedste ved det hele er, at varmepumper fungerer som lukkede systemer hvor kølevæsken ender tilbage i varmevekslingssystemt, og vender tilbage til dens normale temperatur – og hele processen kan nu begynde igen.

Som du nok kan se, så er er luft til luft og luft til vand varmepumper faktisk lidt af en genistreg med hensyn til opvarmning. Man kan derfor sagtens argumentere for, at varmepumper er fremtidens foretrukne varmekilde. Hvis du også vil ride med på bølgen, så skal du bare tage et kig på en af de mange kvalitetsmodeller hos Novasolar. Velkommen til fremtiden!

Author

Redaktionen