Home Møbler og indretning 3 gratis tips til din boligindretning
Møbler og indretning

3 gratis tips til din boligindretning

Hvis du har boet i din nuværende i en lang årrække, så er der en god chance for at du trænger til lidt fornyelse. Måske har du opdaget, at det faktisk kan være lidt af en udfordring at skabe nye rammer i vante omgivelser. Det er derfor bestemt ikke en dårlig idé, hvis du måske prøver at finde lidt inspiration på internettet – og det er her denne artikel kommer ind i billedet. For her får du nemlig et 3 stensikre tips til at indrette din bolig, der uden tvivl vil kunne forvandle dit hjem til den oase som du slevfølgelig fortjener.

Prøv en omrokering

En god omrokering af dine møbler er en stensikker metode til at genindrette din nuværende bolig på. Netop fordi langt de fleste af os nok ikke er erfarne indretningsarkitekter, så kan det ofte være vanskeligt at vide hvor man skal begynde med ens boligindretning. Begynd derfor med at flytte dine møbler lidt rundt. Hvis du skulle være så heldig at have vinduer, der modtager meget sollys, så ville det være en god idé at vende din sofa eller andre stole ud mod sollyset. Dette vil nemlig helt automatisk give dig en langt større forbindelse til den store verden udenfor hjemmets fire vægge – og samtidigt være en god måde at få lidt ekstra frisk luft på. overvej desuden dine møblers funktioner. Hvis du nu opdager et møbel som du ikke bruger alt for meget, så ville det ikke være en dårlig løsning at flytte den ind i sove- eller gæsteværelset. Prøv desuden også at placere dine bordlamper helt nye steder. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel dette lille greb faktisk kan gøre.

Træk i malertøjet

En af de allermest effektive måder at give din bolig nyt liv på er, at trække i malertøjet og give dine vægge en ny flot farve. Dette er ikke blot en effektiv måde at forvandle et rum på; det er oven i købet også en forholdsvis billig løsning. Selvom du selvfølgelig kan vælge enhver farve til dine vægge, så vil det som tommelfingerregel være en rigtig god idé at vælge en lysere farve. Her tænkes der især på satinfarver, grå nuancer eller måske en sart blå farve. Det vigtigste er blot, at den nye farve giver en følelse af harmoni og ro i hjemmet. Boligindretning med farver behøver desuden ikke blot være en enkelt farve. Du kan nemlig sagtens eksperimentere med forskellige vægfarver i de forskellige rum (eller endda i samme rum). Du skal bare sørge for, at farver matcher ordentligt, så du ikke forstyrrer farvebalancen i dit hjem.

Udnyt pladsen i dit hjem ordentligt

Hvis din bolig har begrænset plads, så er det rigtigt vigtigt at udnytte pladsen så godt som overhovedet muligt. En af de bedste måder at give en følelse af ekstra plads i hjemmet er, hvis man måske fjerner nogle af de møbler eller genstande man alligevel ikke bruger. Ved at komme oldefars gamle lånestol på loftet, så vil man nemlig nu have mere plads i stuen – og dermed også en langt mindre ”stresset” boligindretning.

Author

Redaktionen