Home Hobby Køb af MF reservedele: 4 ting du skal være opmærksom på
Hobby

Køb af MF reservedele: 4 ting du skal være opmærksom på

Er du stolt ejer af en flot Massey Ferguson veterantraktor? Hvis dette er tilfældet, så kan er der bestemt også gode grunde til at være stolt. En MF veterantraktor er nemlig cremen af cremen, når det kommer til veterantraktorer. Af denne grund ønsker du naturligvis at passe så godt på din traktor, som overhovedet muligt – og dette er blandt andet lig med at give traktoren den allerbedste vedligeholdelse med de bedste reservedele. Det kan derfor være en god idé altid at have nogle MF reservedele liggende, hvis du en dag skulle have brug for en nødreparation inden traktorstævnet. Derfor får du her 4 ting du skal være opmærksom på, når du shopper MF reservedele.

1. Kend den reservedel der skal udskiftes

Det lyder måske en smule underligt, men ikke desto mindre kommer en hel del folk desværre til at købe de forkerte MF reservedele. Det er derfor rigtigt vigtigt, at du er 100% sikker på, hvilken del der rent faktisk skal udskiftes. Der er jo trods alt ingen grund til at spilde penge på styretøj til en MF35’er, hvis du rent faktisk ejer en MF65’er.  Eller mindre ekstremt, så vil der ofte blot være behov for blot at udskifte ét mindre element i en bestemt del, og ikke hele delen. I disse tilfælde vil der jo netop ikke være behov for at bruge ekstra penge på hele reservedelen, men i stedet blot den mindre reservedel. Det handler derfor som det allerførste om at kende de MF reservedele, som du ønsker at udskifte. Så husk endelig at sætte dig ordentligt ind i den reservedel du ønsker at investere i – eller tag måske en kompetent forhandler med til råds.

2. Vælg en ny reservedel

Selvom din traktor har veteranstatus, så vil det i de fleste tilfælde være en fejltagelse at vælge brugte MF reservedele. Og grunden til dette er simpel. Du ønsker jo nemlig, at din nye reservedel skal holde i lang tid, så du ikke er nødt til at skulle investere i endnu en reservedel i løbet af nogle få måneder. Men hvis det alligevel af den ene eller anden grund ikke skulle være muligt at finde en ny reservedel, så skal du nu sørge for at vælge en brugt reservedel fra en pålidelig forhandler.

3. Vælg altid originale MF reservedele

Du skal i øvrigt også vige langt udenom ikke-originale reservedele til din Massey Ferguson veterantraktor. Grunden til dette er nemlig, at MF reservedele der er produceret af Massey Ferguson jo netop er specifikt designet til deres egne traktorer – og vil typisk være langt mindre tilbøjelige til at gå i stykker end kopivarerne. Og selvom de originale reservedele typisk vil koste en smule mere, så er de dog bestemt alle pengene værd. Gå derfor ikke på kompromis med kvaliteten bare for at spare lidt penge. Det betaler sig nemlig ikke i det lange løb.

4. Hold øje med gearkassen

Sidst men ikke mindst, så bør du også lære din veterantraktors gearkasse lidt bedre at kende. Gearkassen kan nemlig fortælle dig meget om, hvilke MF reservedele der vil passe til traktoren.

Køb dine Massey Ferguson reservedele her.

Author

Redaktionen