Home Hus og have Hvilken varmepumpe er bedst? Sådan finder du den rette
Hus og have

Hvilken varmepumpe er bedst? Sådan finder du den rette

En varmepumpe er et klogt valg, når det kommer til at skulle vælge en opvarmningsløsning til boligen. Der er nemlig store fordele ved at vælge en varmepumpe: Du kan både spare penge, og samtidig være god ved miljøet.

Men hvordan vælger man så lige den helt rette varmepumpe? Det store udvalg af varmepumper kan gøre det til lidt af en udfordring at vælge den rigtige. Heldigvis er der hjælp at hente. Her finder du 3 tips til at finde den rette varmepumpe.

Vælg en varmepumpe, der passer til din boligs størrelse

Det er svært at komme med et entydigt svar på hvilken varmepumpe, der er bedst. Det skyldes, at valget af varmepumpe har noget at gøre med hvilken størrelse den bolig, varmepumpen skal opvarme, har. Derudover er der også andre faktorer i spil, såsom ønsket energieffektivitet og støjniveau. Men mere om det senere.

Den vigtigste faktor at vælge varmepumpe efter er nemlig, om den har en stor nok størrelse til at kunne opvarme den ønskede bolig. På novasolar-webshop.dk kan du finde en beregner, der hjælper dig med at vælge den rigtige størrelse varmepumpe. Du kan også tage kontakt til en af specialisterne fra NovaSolar, og få personlig hjælp og vejledning, der er skræddersyet til din bolig og dine ønsker.

Varmepumpens energieffektivitet: Derfor er det vigtigt

En anden faktor som er i spil ved valg af varmepumpe, er varmepumpens energieffektivitet. Som nævnt i starten er der penge at spare ved at skifte over til en varmepumpe. Hvor mange penge der kan spares, har varmepumpens energieffektivitet indflydelse på.

En varmepumpes energieffektivitet måles i SCOP-værdi. De fleste varmepumper har en SCOP-værdi mellem 4 og 6. En SCOP-værdi på 6 fortæller, at varmepumpen er 6 gange mere energieffektiv end ved traditionel elvarme. Jo højere SCOP-værdi, jo mere energi – og penge – spares der.

Når du skal vælge varmepumpe, er SCOP-værdien derfor en vigtig faktor at tage med i overvejelserne. Men der er også en tredje faktor, som er vigtig at få med. Denne faktor er selvfølgelig varmepumpens støjniveau.

Den bedste varmepumpe er støjsvag

Før i tiden var varmepumper kendt for at støje. Derfor blev varmepumper forståeligt nok ofte fravalgt, når der skulle vælges varmesystem til fritidsboliger, sommerhuse eller helårsboliger. I dag har varmepumpen dog  fået en anden lyd.

Inden for de sidste år er varmepumper nemlig blevet yderst støjsvage, og gør dem derfor til det perfekte valg af opvarmningskilde til både sommerhuset og helårsboligen. Hos NovaSolar finder du yderst støjsvage varmepumper. Her er nemlig varmepumper med et støjniveau helt ned på 18 dB. Disse egner sig særdeles godt til at blive monteret i lydfølsomme områder.

Der er bestemt gode grunde til at investere i en varmepumpe. Og hvilken varmepumpe det endelig valg falder på, kan nemt besluttes i samarbejde med en varmepumpespecialist fra NovaSolar. Ved at kigge på størrelsen af din bolig, samt at overveje dine kriterier for valg af varmepumpe, vil du hurtigt være rustet til at træffe det helt rigtige valg af varmepumpe.

Author

Redaktionen