Home Hus og have Hvilken madras skal man vælge? 4 tips
Hus og have

Hvilken madras skal man vælge? 4 tips

Det er jungle at finde rundt mellem alle de forskellige typer madrasser, der findes, når du skal vælge ny madras til soveværelset. Men det behøver ikke være svært at finde lige den madras, der passer til dine behov. Læs med her, hvor du får 4 tips til, hvilken madras du skal vælge som din næste.

1. Vælg madras efter din sovestilling

Alle mennesker er forskellige, og det betyder også, at rigtig mange mennesker sover på forskellige måder. Når du ser på madrasser, skal du derfor først og fremmest tænke over, hvordan du sover. Sover du på maven, er det vigtigt, at du vælger en madras, der er mere fast end normalt, fordi din rygsøjle ellers kan komme til at svaje på en ubehagelig og unaturlig måde. Sover du på siden, skal du finde en madras, der kan støtte hofte og skuldre, så du ikke får for meget tryk på disse punkter. Og ligger du på ryggen, skal du vælge en madras, hvor du har kontakt med madrassen hele vejen ned gennem kroppen. Du kan finde madrasser, der passer til alle hos bedworld.

2. Kig på rygsøjlen, når du prøver madrasser

Det er en god idé at have hjælp med, når du er ude for at kigge på madrasser. På den måde kan du nemlig få en anden til at se på, hvordan rygsøjlen ser ud, når du ligger på madrassen. Når du ligger på din kommende madras, skal din rygsøjle være lige, og det vil altså sige, at den ikke må bøje hverken op eller ned.

3. Husk en topmadras for øget komfort

En topmadras er en god idé af flere forskellige grunde. For det første kan disse madrasser give dig en bedre komfort, når du sover, så du får en bedre og dybere nattesøvn, hvilket også er til gavn for dit helbred. En madras giver den basale støtte som din ryg og resten af kroppen har brug for, men en topmadras giver ekstra komfort, især hvis du vælger en topmadras, der passer til dine behov. Topmadrasser hjælper også med at beskytte din seng og madras mod slid, så den kan holde i mange år fremover, og jo længere levetiden på din seng bliver, jo flere nætter får du også i din drømmeseng.

4. Gennemtænk alle dine behov

Den sidste ting, du skal tænke på, når du kigger på madrasser, er, hvilke andre behov du har, udover at ligge godt. Har du for eksempel brug for en elevationsseng, så er det selvfølgelig den vej, du skal gå. Og sover du med en partner, skal du tænke over, om du bliver generet af, at han/hun vender sig i løbet af natten, for så kan det være en god idé at finde to separate madrasser, så fjedrene ikke bevæger sig hos dig, når din partner bevæger sig.

Er du klar til at kigge på madrasser, så tag forbi bedworld.dk, hvor du finder et stort udvalg af forskellige madrasser til alle behov. Du kan se udvalget her.

Author

Redaktionen