Home Hus og have Hvad kan man bruge stenmel til? 5 formål
Hus og have

Hvad kan man bruge stenmel til? 5 formål

Hvis du har hørt om stenmel før, kender du muligvis også til de mange anvendelsesmuligheder materialet har. Det er nemlig ideelt at bruge til rigtig mange forskellige projekter, da det har flere gode kvaliteter. Læs her 5 ting, du kan bruge stenmel til.

1. Stenmel som underlag til belægning med granitskærver

Hvis du gerne vil belægge din indkørsel, din havesti eller din gårdsplads med granitskærver, er det en fordel at lægge et lag af stenmel under. Når du har lagt din stenmel, bruger du en havetromle eller lignende til at stampe materialet, så det bliver fast. Fordelen ved stenmel er, at vandet stadig kan trænge igennem, så der ikke kommer til at stå vand i for eksempel indkørslen. Hos Grusogaffald.dk kan du finde stenmel og granitskærver, der kan leveres alle steder på Sjælland.

2. Brug stenmel til sportspladser

Stenmel har en bindende effekt, og det kan presses meget hårdt. Derfor kan man også bruge stenmel på sportspladser, for eksempel til tennisbaner eller petanquebaner, hvor materialet bliver til et meget solidt underlag. Ved at bruge stenmel, skal du ikke bekymre dig om de samme sætningsskader, som der kan opstå, hvis du bruger grus, da stenmel netop kan sammenpresses.

3. Stenmel i stedet for fugesand mellem fliser

Når du lægger fliser, kan du faktisk bruge stenmel i stedet for både afretningsgrus og flisesand. Du kan altså nøjes med et enkelt materiale til at lægge sammen med dine fliser. Hvis du bruger stenmel i stedet for flisesand til at fuge mellem fliserne, vil du opleve langt mindre ukrudt, da stenmel er mere modstandsdygtigt overfor netop dette. Skal du bruge stenmel på Sjælland, kan det leveres fra Grusogaffald.dk.

4. Brug stenmel til stier

Skal du lægge en grussti kan det også være fordelagtigt at lægge et stampet lag af stenmel under. Selvom materialet bliver meget fast, når du stamper det, kan vand stadig trænge igennem, og med et lag under en grussti, vil der ikke lægge sig ligeså meget vand på stien, og du undgår de huller, der kommer, når der står meget vand på en grussti. Som tidligere nævnt holder stenmel også ukrudt væk. Skal du anlægge en sti på Sjælland, kan du finde dit stenmel hos Grusogaffald.dk.

5. Stenmel til bede i haven

Stenmel kan bruges som et underlag til dine blomsterbede, fordi stenmel er effektivt til at holde ukrudt væk, og det kan være en fordel at bruge det under et bed med granitskærver eller lignende. Så undgår du ukrudt, og du kan i stedet bruge tiden i haven på at nyde en god bog, et slag kroket og meget andet.

Har du også fået øjnene op for stenmels mange anvendelsesområder, så kan du finde et bredt udvalg af stenmel hos Grusogaffald.dk, der leverer til hele Sjælland. Hvis du gerne vil hurtigt i gang med dit projekt, kan du få stenmel leveret inden for 1-3 dage, og du kan tilmed bruge den nemme prisberegner og få din pris på bare ét minut. Køb stenmel her til levering på hele Sjælland.

Author

Redaktionen