Home Diverse Gratis IQ Test: Test din IQ her helt gratis
Diverse

Gratis IQ Test: Test din IQ her helt gratis

Har du nogensinde spekuleret over om du nu er lige så intelligent som dine forældre siger? Hvis du kan svar ja på dette spørgsmål, så findes der faktisk en hel del muligheder for at gå din intelligens efter i sømmene. Internettet er jo nemlig godt til mangt og meget, og dette gælder bestemt også de såkaldte IQ-tests. Faktisk bugner nettet med forskellige sider, der alle sammen tilbyder dig en uforpligtende og gratis IQ test. Men hvilken IQ test skal du så vælge? Læs videre her, og få et par gode bud.

Mange fupsider

Når dette så er sagt, så skal du dog ikke blot vælge den første og bedste gratis IQ test på Googles søgeresultater. Der er nemlig langt mellem snapsene, når det kommer til de forskellige tests værdi. Stil dig derfor et par grundlæggende spørgsmål inden du vælger at bruge unødvendig tid på en dårlig IQ-tests:

  • Virker prøven troværdig? Det allerførste du skal gøre er, at vurdere om en given IQ-test på nettet rent faktisk har et reelt videnskabeligt grundlag. Dette kan gøres ved at lave lidt undersøgende forarbejde på nettet, så du er fuldstændigt klar over hvilke IQ-tests der rent faktisk anerkendes. Der er nemlig langt flere dårlige gratis IQ tests end gode. Et eksempel på en troværdig gratis IQ test kunne f.eks. være fra Mensa Danmark, der jo nok har en vis autoritet på området.
  • Er der virkelig tale om en gratis IQ test? Alt for mange såkaldte gratis IQ tests er langt fra gratis. Du skal nemlig ofte betale et gebyr for at kunne se resultaterne af din IQ test – og det er der jo ikke meget gratis ved. Hvis du til gengæld ønsker dig en virkelig gratis IQ test, så kan du f.eks. tage et kig på denne gratis IQ test fra Illustreret Videnskab.

Behøver jeg overhovedet at kende min IQ?

Nej, det gør du selvfølgelig ikke. Dog kan der være mange grunde til, at man ønsker at kende ens IQ. Måske kan en IQ test hjælpe dig med at finde nogle af de områder, hvor du er særligt stærk (eller svag) eller måske trænger du blot til at give din selvtillid et ordentligt boost. Uanset hvad, så kan det ofte være en god oplevelse at tage en IQ test, idet man jo netop også lærer en hel del om sig selv i løbet af prøven. Dog skal du ikke lade dig slå ud over en lav score; en lav score er nemlig ikke ensbetydende med at du er uintelligent. For selv den bedste IQ test vil stadig ikke kunne måle samtlige facetter af den menneskelige intelligens.

IQ-tests er underlagt visse myter

På trods af at man taler om en test af en persons intelligens, så er dette faktisk overhovedet ikke tilfældet. Der er snarere tale om en måling af personens evne til anvende intelligens i en række forskellige scenarier – med andre ord teste en persons evne til at lære et bestemt stykke information. Afslut derfor denne artikel ved at prøve denne gratis IQ test

Author

Redaktionen