Home Hobby Din Guide: Nyt batteri til elcykel
Hobby

Din Guide: Nyt batteri til elcykel

Har du en elcykel, så vil du på et tidspunkt opleve, at du skal skifte batteriet, fordi det for eksempel går i stykker, eller der er andet i vejen. Men der er flere ting, du skal have med i baghovedet, når du skal finde batteri til elcykel, og derfor får du her en guide til, hvordan du vælger det rigtige.

Vælg batteri til elcykel efter, hvor langt du skal køre

Noget af det vigtigste, når du skal vælge batteri til elcykel, er, at du vælger et batteri, der har kapacitet nok til at køre de ture, du skal ud på hver dag. Er der ikke nok kapacitet i batteriet, så kan du risikere, at der ikke er nok energi i batteriet, når du for eksempel skal hjem fra arbejde, og dine ben i forvejen er trætte. Og så er der ikke meget i at have en elcykel. Kig derfor efter, når du køber batteri til elcykel, at du både kan komme frem og tilbage på en enkelt opladning, så dit batteri ikke løber tør for strøm i løbet af dagen.

Derudover er det også en god idé at købe et batteri til elcykel, der har 15-30% mere kapacitet, fordi alle batterier mister noget kapacitet med tiden.

Husk at kigge efter, om batteriet har den rigtige spænding

Når du kigger efter batteri til elcykel, så vil du opleve, at der er forskellig spænding på forskellige batterier. Spændingen har også noget at sige i forhold til din cykel, fordi det system, din elcykel har, kører på en bestemt spænding. Spænding er typisk bestemt ud fra, hvornår din cykel er fra, eller om den er kraftigere, end det den må være. For eksempel kører de ældre modeller af elcykler ofte på 24 volt, mens de nyere cykler typisk bruger 36 volt. Du kan også opleve at finde batteri til elcykel, der bruger 48 volt, men det er oftest på cykler, der har motorer med mere end de 250 watt, der er tilladt på de danske veje.

Der findes forskellige batterityper, så vælg den rette

Forskellige typer elcykler bruger forskellige batteri, så når du skal finde batteri til elcykel, så husk at se efter, om du vælger den rigtige type, der passer til din cykel. Langt de fleste elcykler har et batteri, der sidder på bagagebæreren, så det er typisk den type, du skal kigge efter. Men nogle elcykler har batteriet siddende i en holder på stellet, og det er ofte de mindre batterier, der er placeret der. Se dig derfor godt for, inden du køber batteri til elcykel, så du er sikker på, at du ikke får købt det forkerte.

Mangler du et nyt batteri, så kan du finde et elcykel batteri her hos Boxbike.dk. De har et stort udvalg af forskellige batterier til elcykler, så du kan helt sikkert finde et, der passer til din cykel. På Boxbike.dk kan du også læse mere om, hvordan du vælger batteri efter kvalitet, og hvordan du passer bedst på batteriet.

Author

Redaktionen