Home Hus og have De 3 bedste have tips 2020
Hus og have

De 3 bedste have tips 2020

Når foråret og sommeren så småt indfinder sig efter en kold og blæsende vinter, søger mange danskere udenfor i haven. Nu er det nemlig blevet tid til at gøre haven klar til en ny sæson og alle de skønne øjeblikke, som sommerhalvåret byder på.

At komme godt i gang med haven er vigtigt. Derfor er der her samlet 3 af de bedste have tips i 2020.

Start en køkkenhave

Hvad er hyggeligere i haven end at starte en køkkenhave? Projekt køkkenhave behøves ikke at være stor og uoverskuelig. Det gode ved en køkkenhave er nemlig, at den kan have lige præcis den størrelse, som man har lyst til at gøre den.

Her i køkkenhaven kan man hygge sig med at dyrke grøntsager, som vil smage helt fantastisk i sommerens madlavning. Har man begrænset plads til at lave en køkkenhave, kan man blive nødt til at prioritere. Et godt have tip er derfor at dyrke de grøntsager, som smager helt fantastisk, men koster det hvide ud af øjnene. På den måde bliver der både sparet penge, og skabt en flot køkkenhave.

Lav din egen kompost

Bæredygtighed er et af de begreber, som er meget oppe og vende for tiden. Det store fokus på miljø og klima i de seneste år betyder, at det er gået op for de fleste, hvor vigtigt det er at passe på vores jord. Mange tager initiativ til mere bæredygtige levemåder og vaner, og selv den mindste forandring kan betyde en stor forskel.

I bæredygtighedens tegn er det andet have tip derfor at lave sin egen kompost. På denne måde kommer man både af med organisk affald på en naturlig måde, og får samtidig startet en kompostbunke, som kan bidrage til havens planters sundhed. Kompost er naturlig gødning, som kan være med til at gøre alt fra gulerødder til jordbærplanter i køkkenhaven mere lækre.

Investér i højbede

Er du glad for krydderurter, er et højbed et must i haven i 2020. Et af de bedste have tips er derfor at gøre 2020 til det år, hvor du endelig får udlevet din drøm om højbede i haven. Højbede er nemlig en genial og overskuelig måde at dyrke krydderurter på – og så smager det bare helt fantastisk med lidt ekstra grønt på toppen af både salater, rugbrødsmadder og gryderetter!

En af grundene til at højbede er et af de bedste have tips i 2020 er, at de kommer i et væld af udformninger – og har man mod på det, kan man sågar gå i kast med at lave dem selv!

At lave højbede er et fedt gør-det-selv projekt, som er overskueligt at give sig i kast med. På nettet kan man finde et hav af blogs, som alle giver deres bud på hvordan det perfekte højbed kan laves.

Ja, der er mange have tips at gå i gang med, for at få det meste ud af sin have i 2020. Hvad enten man er til køkkenhave eller højbede, er der gode have tips at hente.

Author

Redaktionen